BlogÖne Çıkan

Fırtına Deresi Rafting

Dünyaca Ünlü Fırtına Deresi’nde Rafting Yapmaya Var Mısınız?

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Fırtına Rafting

Yeşilin ve mavinin buluştuğu Karadeniz dünyanın en güzel derelerinden birine sahip. Fırtına Deresi.

23 kilometrelik bir parkuru olan bu doğal güzellik, Doğu Karadeniz’de yer alan akarsulardan birisi olup, Kaçkar Dağları’nın Karadeniz’e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesi ile oluşmuştur. 57 km uzunluğundaki dere, çay bahçelerine komşudur. 1177,03 km²’lik yüzölçümü ile Doğu Karadeniz’deki en büyük akarsu havzalarından birine sahip olan Fırtına deresinde rafting yapmak bu nedenle çok elverişli.

Mayıs ve Haziran aylarında rağbet gören Fırtına deresi Türkiye Rafting Şampiyonası’na da ev sahipliği yapmıştır. Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF tarafından korunması gereken yerler kategorisine alınan bu eşsiz dere, Ayder ve Çat yaylalarını da görebileceğiniz, Kaçkar Dağı tırmanışlarına ev sahipliği yapan stratejik bir yerde bulunuyor.

Parkur

Ortalama 1 saatte tamamlanan Fırtına deresi rafting parkuru Rize – Ardeşen kara yolundan 22. km’de Çamlıhemşin ilçesinin yaklaşık 1 km güneyinden başlıyor. Yaklaşık 23 km süren parkur boyunca derenin yatağı çok taşlık olup, suyun debisine göre 3 – 4 – 5 zorluk derecesine ayrılır.

7. km, 8. km ve 9. kilometre biraz tehlikeli olduğu için bu alanlarda dikkat edilmelidir. 12. kilometrede batı yönünde kalan yamaçtaki Duygulu şelalesi ile karşılaşılır. Yıl boyunca rafting için uygun olan derede aşırı yağmurların olduğu dönemlere dikkat edilmelidir. Yol boyunca karşınıza irili ufaklı göller ve çağlayanlar çıkar.

Etiketler

emregur

Designer & Developer | @emregur | https://emregur.com.tr

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
Canlı Destek!
Kapalı
Kapalı