Turlar

Yayla Turu Programı

Yayla turu programı…

Yayla Turu Programı (4 Gece 5 Gün)

1. GÜN:

ARHAVİ ÇİFTE KEMER KÖPRÜ – MENÇUNA ŞELALESİ – BORÇKA KARAGÖL – ARTVİN
Sabah saat 8:35 Trabzon Havalimanın’ buluşuyoruz. Kahvaltı için restoranımıza gidiyor, yöresel ürünlerin ağırlıkta olduğu güzel bir kahvaltı (EXTRA) alıyoruz.

Ardından Kaçkar Dağları eteklerindeki turumuz için Rize üzerinden Çayeli ve Pazar’ı takiben Artvin in Arhavi ilçesinde ki Çifte Kemer Köprüsünü geziyor, ardından yaklaşık 25 dakika yürüme mesafesiyle Mençuna Şelalesine ulaşıyoruz. Burada ki serbest zamanımızı tamamladıktan sonra öğle yemeğimizi de alacağımız (Extra) Borçka Karagöl’ e doğru yolcuğumuza devam ediyoruz.

Öğle yemeğimiz ve eşsiz manzaralı gölümüzün etrafında ki gezimizi tamamladıktan sonra rotamızı Artvin’e çeviriyoruz yapılan baraj nedeniyle sular altın da kalan batık şehri seyrederek otelimize varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama.

2. GÜN:

FIRTINA VADİSİ – ŞENYUVA KÖYÜ – ZİLKALE – PALOVİT ŞELALESİ – BADARA YAYLASI – GİTO YAYLASI
Kahvaltının ardından Artvin’den ayrılıyor, Fındıklı ve Ardeşen takiben Anadolu’nun en önemli eko sistemine sahip olan ve dünyada koruma altına alınmış 200 önemli sahadan bir tanesi Fırtına Vadisi’ne giriş yapıyoruz.

Yeşilin bin bir tonu eşliğinde Çamlıhemşin’e ulaşıyor, gizli kalmış cennet olarak tabir ettiğimiz Çat Vadisi’nin derinliklerine yolculuğumuza başlıyoruz. Verçenik Dağları’ndan doğarak Fırtına Deresi ile birleşen Elevit Deresi ve Laz Konakları eşliğinde bölgenin en eski köprüsü Çinçiva Kemer Köprüsünü geziyor, sarp bir kayanın üzerinde ihtişamlı görüntüsü ile vadiye hâkim, aşağı kale anlamındaki Zil Kalesine gidiyoruz.

Yayla turu programı…

Deniz seviyesinden 700, vadi tabanından 100 metrede dağların muhteşem görüntüsüyle sizleri büyüleyeceğini düşündüğümüz Zil Kale’yi rehberimizin vereceği bilgilerin sonrasında, restoranımızda aldığımız yemeğin ardından vadi içerisindeki yolculuğumuza suyun şiir gibi döküldüğü Palovit Şelalesini görmeye gidiyoruz. 15 metreden akan, Rize’nin en heybetli ve debisi en yüksek şelalesi olan Palovit Şelalesi’nde fotoğraf molasının ardından turumuza Badara yaylasına doğru yola devam ediyoruz.

Yapay gölete sahip bu yaylamızı da gördükten sonra Gito yaylasına ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama.

3. GÜN:

ŞİMŞİR ORMANI – SAL YAYLASI – POKUT YAYLASI
Kahvaltının ardından Şimşir Ormanı ile güne başlıyoruz, hemen ardından iki güzel komşunun hayat hikayesini izlemek üzere rotamızı bu kez Sal Yaylasına çeviriyoruz yaklaşık 1 saatlik yolculuğumuzu tamamlıyoruz.

Yöresel ürünlerin ağırlıkta olduğu güzel bir öğle yemeğimizi alıp (Extra) tulum eşliğinde horonumuzu oynayıp yumuşak bir patikayla (yaklaşık 30 dakika) Pokut Yaylasına varıyoruz. Burada ki serbest zamanla bugün ki gezimizi tamamlıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama.
RİPARK TUR

4. GÜN:

AYDER YAYLASI – AVUSOR YAYLASI – AVUSOR BUZUL GÖLÜ – HUSER YAYLASI (GÜN BATIMI)
Kahvaltının ardından Mucidin Doğası ile güne başlıyoruz. Çamlıhemşin Laz Mimarisi Serenderleri, Büyük Şelaleyi, Ayı Kovucuyu ve Lazca‘da Karmatte’yi (Su Değirmenini) görüyor, yöredekiler tarafından “Bulut Denizindeki Yayla” olarak tabir edilen 1400 rakımdaki Ayder Yaylası’na ulaşıyoruz.

Yayla evleri arasında gezip Gelintülü Şelalesini gördükten sonraki serbest zamanımızın ardından Avusor Yayalasına ulaşıyoruz burada öğle yemeğimizi yiyip yaklaşık 1 saatlik patikadan Avusor buzul gölüne varıyoruz serbest zamanımızı tamamlayıp tekrar aracımızla buluşup 45 dakikalık yolculuğun ardından Hüser yaylasın da bulutların üzerin de bir yanda horon oynayıp bir yandan gün batımını izliyor ve Ayder de ki otelimize doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama.

Yayla turu programı…

5. GÜN:

HAREM TEPE (ÇEÇEVA) – AĞARAN ŞELALESİ
Kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyor ,Yaklaşık 1 saatlik sahil yolu yolculuğundan sonra Çayeli’ye varıyoruz ve yönümüzü yukarıya çevirip 20 dakikalık yolculukla Çeçeva Köyü’ne varıyoruz.

Burası sosyal medyada ve reklamlarda bol bol gördüğünüz mükemmel peyzajı ile harika fotoğraflar yakalayacağınız çay bahçesinin olduğu yer. Bahçeyi gezip fotoğrafladıktan sonra yönümüzü Ağaran Şelalesine çeviriyoruz, çay tarlalarının arasından yaklaşık 25 dakikalık bir sürede bu güzel şelalemizi de gördükten sonra öğle yemeğimizi almak üzere meşhur Çayeli Kuru fasülyecisine ulaşıyoruz.

Yayla turu programı…


360 derece manzarasıyla Huser Yaylası
Manzarası ile nefes kesen Gito , Sal & Pokut Yaylaları Mükemmel peyzajıyla Çeçeva çay bahçeleri
Huser veya Gito Yaylası’nda günbatımı
Karadeniz’in en yüksek debili şelalesi Palovit Dünyanın en büyük 2. şimşir ormanı
Salıncak furyasının başlangıç noktaları Gito & Huser

FİYATA DAHİL OLANLAR

  • Rehberlik hizmeti
  • 4 gece otel konaklama 4 kahvaltı
  • 4 akşam yemeği
  • Tüm ara transferler
  • Havaalanı transferleri
  • Tüm geziler
  • KDV
  • Tursab zorunlu sigortası.
  • Güler yüz ve kaliteli hizmet, (Horon, şarkılı türkülü eğlenceler)

FİYATA DAHİL OLMAYANLAR

  • Gidiş ve geliş ücretleri
  • Öğle yemekleri
  • Ören ve müze girişleri
  • Rafting & Macera parkı aktivite ücretleri Otellerdeki ve yemeklerdeki tüm ekstralar
    Dahil olan hizmetlerde belirtilmeyen tüm hizmetler

Yayla turu programı…

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
Canlı Destek!
Kapalı
Kapalı